Annet, Guidet kajakk-tur, Om oss, Våre kurs

2017 – for et år!

Først vil vi bare takke alle som har vært med oss å padlet kajakk dette året. Vi håper dere har hatt fine opplevelser med oss, for vi har hatt det veldig morsomt i deres selskap.

Guidet tur rundt Hovedøya

Denne sommeren startet vi en guidet kajakktur i Oslofjorden, som gikk rundt Oslo´s mest populære øy – Hovedøya. Turen tar ca. 2,5 timer, noe som gir oss tid til en 30 minutters pause på øya hvor du kan sole deg, utforske og ta en matbit. Turen slo ann og vi hadde flere faste turer og grupper som ville være med oss, hvor vi kun fikk gode tilbakemeldinger (hva er vel bedre enn det?)!

 


Kajakkurs i Portugal

Hvis du ikke har fått det med deg enda, så har vi startet et 4-dagers kurs i Portugal. I april hadde vi en fin tur ned der for å sjekke ut området og i november hadde vi vårt første kurs med 5 deltakere. Kursene er for nybegynnere og viderekommende padlere og vi har deltakere fra flere forskjellige land. Vi gleder oss til neste kurs i februar. (Som er fullbooket!)


Kajakk strand portugal
 

Elvepadling er blitt mer populært

Tidligere har det ikke vært så mange som har vært interessert i elvepadling. Det har endret seg i år og vi har holdt to fulle grunnkurs. Vi er glade for at flere har fått øynene opp for denne aktiviteten, for det er virkelig morsomt 🙂


 

Andre spennende hendelser

  • Vi hadde med oss en gruppe fra Rema 1000 som ikke bare ville padle ned Akerselva, men også fortsette videre til Bygdøy i havkajakker. Den som intet våger, intet vinner – vi hadde en fantastisk kul tur med dere.

  • Vi har hatt gleden av å jobbe med Pøbelprosjektet (etter tips fra våre følgere). To kurs er holdt for en entusiastisk gjeng og vi har også hatt to foredrag om Mad Goats – en annerledes arbeidsplass. Vi ser frem til et fortsat samarbeid i 2018.

  • Vårt nye konsept i samarbeid mad GoodDog: Hund og kajakk camp! Et 2-dagers kurs som holdes på Sognsvann i Oslo. Først måtte menneskene trenes opp til å vite hvordan man padler, før hundene gradvis ble tilvendt kajakken. Alle hundene ble så trygge at vi kunne ta en padletur på dag to. Ser frem til kurs neste år, voff.

  • Vi har vært med TV2 for å filme en miniserie som ble vist før ekstremsportveko. Serien Presten som går på NRK er vi også en del av, denne blir vist snart!

  • Vi var en del av Oslo Kulturnatt og tilbød gratis padling til Oslo´s innbyggere. Alle gruppene ble fullbooket og vi er glade for å ha muligheten til å vise så mange mennesker hvor fantastisk kajakkpadling er.

 


Instruktører og instruktører i trening

Mad Goats inspirerte faktisk noen til å si opp jobben sin og bli kajakkinstruktører. Hvorfor ikke? Man lever jo bare en gang! Geiteflokken vår utvides stadig og vi har nå en solid flokk som instruerer og guider med oss. Vi vil gratulere Tord som tok aktivitetslederkurset og er klar for å holde introkurs og grunnkurs. Vi har også 3 guider som planlegger å ta dette kurset i april, så nå er vi virkelig klare for en travel sommer.


Søppelplukking i Akerselva

Hver eneste tur vi har ned Akerselva, fyller instruktørene opp kajakkene sine med søppel. Hvis vi legger all søpla sammen, blir det nok en del! Akerselva er en utrolig fin elv som vi sammen må ta vare på. Derfor vil vi anbefale å bli medlem i Miljøforeningen Akerselvas venner som jobber for elvens beste. Les mer her.

Helt til slutt

Siden Mad Goats bare var en idé for noen år siden, har vi kommet langt på vei. Vi så et hull i markedet, hvor det manglet skikkelig kvalitet på undervisning og utstyr som ble lånt ut. Siden vi underviser i både elvepadling og havkajakk, mener vi at vi er en mer allsidig og trygg kajakkskole, siden disse to grenene komplimenterer hverandre godt. Grunnen til at vi jobber så hardt er enkel: vi elsker det vi gjør!

Godt nytt år! Håper å se deg på vannet i 2018 🙂 Hilsen Stina og Tom.