Hva skjer denne sommeren!?

Hva skjer denne sommeren!?

I denne bloggen:

– Mad Goats’ nye instruktører/guider
– Nye kurs – NPF Teknikkurs og Sikkerhetskurs elv
– Kurssteder – Sjoa, Langøyene og Randselva

Instruktører – nye geiter slutter seg til flokken!

Møt Eirik, en av Mad Goats’ glimrende kajakkguider. Han er 23 år gammel og studerer for tiden geologiske farer på Universitetet i Oslo (master). Etter at han startet med padling i 2017, har han utviklet seg i rakettfart. Eirik lærer kjapt, er flink med mennesker og forholder rolig i utfordrende situasjoner; vi er derfor sikre på at når han har fullført NPF Aktivitetslederkurs denne våren, vil han være en utmerket instruktør. Og, dessuten – han plukker opp søppel fra Akerselva– for en legende!

Yvonne hadde ivret etter å ta NPF Grunnkurs Hav en god stund. Så snart hun hadde fullført kurset i fjor sommer, innså hun at hun vil lære seg alt hva som læres kan om padling. Ettersom hun alltid har elsket vannet, fremstod padling som den ideelle måten å være i naturen på for henne. Yvonne jobbet som karrierekonsulent i flere år før hun oppdaget kajakkpadling. Hun jobber fremdeles med veiledning på deltid, men kombinerer det nå med å lage musikk, male og tilbringe tid utendørs, både til skogs, fjells og vanns.

Hils på Øyvind! En 25-årig fyr som studerer master i Computational Physics – hoi, navnet i seg selv er en krevende! Opp gjennom oppveksten padlet han, i uregelmessige intervaller, rundt forbi langs Norges vestkyst. Øyvind ble med i OSI Elvepadling Klubb i februar 2017 og begynte å lære rulling. Ettersom han har vært en ivrig student og har lært kjapt, begynte han å jobbe som instruktørlærling for Mad Goats i løpet av sommeren i fjor og skal starte å jobbe på fulltid for oss i 2018. Vi føler oss privilegerte som får ha han som del av teamet vårt og er overbevist om at han, med sin skarpe humor, positive holdning og oppriktighet, vil være en super instruktør.

Arve er av dem som har tenkt at padling kunne vært gøy, men som aldri har gjort noe med det. Før sommeren 2017. Siden da har han gjennomført Grunnkurs Hav og Grunnkurs Elv, gjennomført Teknikkurs og Aktivitetslederkurs. Egentlig er han historiker og har vært tilknyttet Universitetet i Oslo gjennom 30 år. Høsten 2017 sa han opp jobben ved universitetet – blant annet for å bruke mer tid i kajakk.

Nye kurs – NPF Teknikkurs-Elv og Sikkerhetskurs

Etter å ha fullført Grunnkurs Elv, er neste steg å ta NPF Sikkerhetskurs og Teknikkurs. Du kan selv velge i hvilke rekkefølge du skal ta disse kursene. Vi i Mad Goats vil imidlertid anbefale deg å ha minst en padlesesong bak deg før du tar teknikkurset, da det vil bidra til at du får mer ut av det. NPF Sikkerhetskurs kan på sin side fullføres samme sesong som du tar grunnkurset, ettersom sikkerhet er essensielt ved elvepadling og du bør lære deg teknikkene så kjapt som mulig. Det vil være en fordel ettersom du kommer til å være helt gæren etter kajakk etter å ha tatt Grunnkurs Elv og kommer til å ville padle hver eneste dag, selv om din bedre halvdel muligens ikke vil være like fornøyd med den nye hobbyen. Vi i Mad Goats er veldig glade for å kunne tilby disse kursene nå og framover. Vår hovedinstruktør, Tomas Hansson, utmerker seg i å lære bort disse nødvendige teknikkene og sikkerhetspraksisene. Han vil utvilsomt klare å finpusse ferdighetene dine på en måte som gjør deg klar for å ta steget videre mot det allmektige hvitvannet.

Kurssteder:

Randelva/Hønefoss – NPF Grunnkurs-Elv & Sikkerhetskurs
Randselva har et stryk som er ideelt for Grunnkurs Elv og Sikkerhetskurs. Stryket finner du øst for Hønefoss (omtrentlig fem minutters kjøring fra sentrum). Området er preget av frodig vegetasjon, som skaper et skjermet og fredelig miljø. Her er det også en grillplass og en plen hvor en kan sette opp telt. Vi kunne umulig vært heldigere som har tilgang på dette området – et lite stykke paradis.

Sjoa/Otta – NPF Teknikkurs-Elv
Sjoa er ikke bare en utrolig naturskjønn dal, men også en kajakkdestinasjon i verdensklasse. Det er ikke tilfeldighet at fem raftingselskaper bruker elva som kontor. Fra nord har du Lågen-elva, fra nordøst Otta-elva, og rennende fra nordvest kommer Sjoa-elva. Elevene møtes og danner den mektige Lågen, som baner seg vei gjennom Gudbrandsdalen. Vi kommer til å kjøre Teknikkurs Elv i Otta-elva og Sjoa-elva. Disse elevene er perfekte for kajakktrening; de er brede, dype og byr på mange hydrauliske utfordringer (bølger, evjer, valser etc.) og gir deg mulighet til å øve på teknikkene. Og ikke minst, de er supertrygge! Vi vil enten bo på en gammel norsk gård eller i en spesiallaget kajakkleir ved Sjoa-elva i løpet av kurset.

Langøyene/Oslofjorden – NPF Grunnkurs-Hav
En gang i tiden var Langøyene to adskilte øyer, før det ble dumpet søppel mellom dem og de ble gjort om til en. Det som en gang var en søppeldynge har nå blitt forvandlet til en stor, grønn eng som knytter de to ryggene (øyene) sammen. På den ene siden finner du et naturreservat som byr på fantastisk utsikt og muligheter for fine gårturer. Den andre siden er mye brukt for camping i det fri, men er også dekket av skog og har mye å tilby. Langøyene kan nås med ferje – men, selvfølgelig; vi skal padle – fra Aker Brygge i Oslo. Vi overnatter på helgen Grunnkurs Hav finner sted,
Helgen Grunnkurs Hav finner sted overnatter vi på Langøyene i en diger lavvo og padler ellers til omkringliggende områder. Bukta på Langøyene er det perfekte stedet å øve på padletak og redninger, ettersom en ikke trenger å tenke på havstrømmer og det dessuten vanligvis ligger i le for vinden.

Håpe å se deg på vannet!

– Tomas  Hansson

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *