Grunnkurs i Elvepadling

Grunnkurs i Elvepadling

Dette grunnkurset er designet av den Norske Padleforeningen(NPF). Målet med kurset er å gi nye padlere en introduksjon til elvepadling over 2 dager.

Hvor holdes grunnkurset?
Randselva i Hønefoss er en perfekt elv for dette kurset. Det er en flat del av elven hvor du kan øve på det grunnleggende. Det er også et trygt grad 2 stryk som brukes for å lære hvordan men kommer seg inn og ut av strømmen.

Elveturen
På dag 2 av kurset fortsetter vi å trene i Randselva, før vi kjører 15 min opp til elven Sogna. Dette er en avsluttende elvetur som tar ca. 2 timer ettersom vi tilbringer noe tid ved hvert stryk for å studere hvordan vannet beveger seg.

Hva vil du lære på et grunnkurs? 
Kursets hovedfokus er grunnleggende sikkerhets-teknikker som hvordan komme deg ut av kajakken, kompisredning, kasteline, hvordan svømme i elven, osv. Vi går også gjennom grunnleggende padle-teknikker.

Hvorfor bør du ta dette grunnkurset?
Grunnkurs er en perfekt introduksjon til elvepadling. Kurset gir deg nok tid til å forstå det grunnleggende og gir deg en god base for videre padling. Du vil også motta et våttkort, et kort fra NPF som viser at du har bestått kurset. Dette er en god måte å sikre at alle holder seg trygge mens de er på elven. Kortet gir deg også mulighet til å delta på turer arrangert av padle-klubber, som er en super måte å møte nye padlere. Les mer om kurset her.

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *