Elvepadling i Norge

Elvepadling i Norge

Elvepadling er en sport som innebærer å padle kajakk i en elv. Du må lære å bruke riktig padletak for å navigere deg gjennom stryk, unngå steiner og kraftige bølger. Det er en god idé å lære eskimorulle fordi det å tippe opp ned er svært sannsynlig.

Hvorfor er det så bra å padle kajakk i Norge
Norge har mye vann og mye fjell, og har derfor flere gode elver å padle i. Det er ikke den eneste grunnen til at Norge er bra for padlere, elvene har også blitt dannet for lenge siden. Dette betyr at de har hatt tid til å forme seg og danne glatte, naturlige vannsklier. New Zealand er også et eksempel på et bra sted å padle kajakk, men det kan være mer farlig, da det er flere løse steiner og trær som kan lage skumle situasjoner.

I løpet av sommeren i Norge vil det alltid være en elv du kan padle i, uansett vær. Hvis det er en varm dag så kan du padle en elv som får vannet fra en isbre. Det finnes også elver som trenger mye regn, eller elver som renner hele sommeren på grunn av store innsjøer på fjellet.

Hva er typisk “kajakk-livsstil”?
Mange padlere reiser verden rundt og jobber som rafting-guider. Dette er en god å leve ved siden av elven og oppdage nye steder. Som en rafting-guide vil jobben din være å sitt e i en stor oppblåsbar båt og guide opptil 6 personer nedover elva. Det er en fri og spennende tilværelse.

Ekstremsportveko på Voss. (VEKO)
Folk kommer fra hele verden for å padle kajakk i Norge under VEKO. Denne festivalen er en verdensberømt festival. Vi drar dit hvert år for å møte venner fra det internasjonale kajakk-samfunnet. Festivalen handler ikke bare om kajakk. Noen av de andre ekstremsportene du vil se er longboarding, basehopping, fallskjermhopping, terrengsykling og mange flere.

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *