NPF grunnkurs i havkajakk – få våttkort i Oslo

Har du alltid hatt lyst til å lære og padle havkajakk? Ta geita ved hornene og meld deg på dette todagerskurset i Oslo! Sertifiserte instruktører lærer deg hvordan du bruker en havkajakk, i tillegg til forskjellige padleteknikker, redningsformer og sikkerhet på havet.

Grunnkurset gir deg første trinn på våttkortstigen til Norges Padleforbund – slik at du kan begynne rett på selv om du aldri har sittet i en kajakk før. Fordi du får bryne deg på flere kajakkøvelser, slenger vi på trinn 2 i tillegg. Med dette står du mye friere til å leie kajakk og padle på egen hånd ved en senere anledning.

 Pris
Kr. 3300,-
 Varighet
Kurset varer i 16 timer / 2 dager
 Sted
Lørdag: Sollerrudstranda i Lysaker
Søndag: Langøyene (overnatting i lavvo om ønskelig)
 Deltakere
Maks 8 deltakere
 Inkluderer
Lån av kajakk, padlebekledning og våttkort
 Erfaring
Du trenger ingen forkunnskaper om kajakk og padling

 

Overnatting

Dersom du ønsker kan du tilbringe natten på Langøyene i vår lavvo, eller i eget medbragt telt. Ønsker du ikke dette, tar du fergen tilbake til Oslo lørdag ettermiddag. Oppmøte på Langøyene er på søndag kl 10:00.
 
Aktivitetsoversikt for grunnkurs i havkajakk 
Lørdag 

Oppmøte ved vår kajakkcontainer på Sollerrudstranda på Lysaker kl 10:00, følg lenken her: Sollerudstranda, Drammensveien 282, 0283 Oslo Containeren vår ligger i en båthavn ved stranden. Om du ikke skulle finne frem, kan du også møte opp på stranden og instruktøren møter deg der. Kjører du bil kan du parkere her: https://goo.gl/maps/kBc4QF1YxCE2.

Når alle deltakere har ankommet blir det først holdt en briefing med nyttig informasjon. Deretter blir det utdelt kajakk og utstyr. Før vi skal ut på vannet går vi gjennom sikkerhetsrutinene i tillegg til at du vil lære om kajakkutstyret. Pakk lett, vi har ikke mulighet til å lagre personlige eiendeler. De må pakkes i kajakken eller legges i egen bil.

10.45 er du endelig på sjøen! 
Kurset starter med at du lærer: 
– hvordan du kommer deg inn og ut av kajakken 
– padleteknikker 
– å padle som en gruppe 
– grunnleggende trafikkregler på sjøen 
– forskjellige redningsteknikker, demonstrert av instruktøren 
13:00-13.30 tar vi en pause hvor du kan spise lunsj, gå på toalettet – eller kanskje driste deg til en svømmetur? 
Etter pausen får du bli med på en kort padletur i Oslofjorden, hvor vi går gjennom: 
– en demonstrasjon av hvordan du tauer en kajakk 
– grunnleggende navigasjon på sjøen 
– hvordan du padler i vind og bølger 
– redningsteknikker (avhengig av temperatur og gruppe) 
Dagen avsluttes mellom kl. 16 og 18, avhengig av vær, ferdighetsnivået til gruppen og andre faktorer. Da rydder vi på plass kajakker og utstyr, tar en gjennomgang av hva du har lært og hvilke utfordringer du har hatt, i tillegg til at vi ser på planen for morgendagen. For de som ikke ønsker å overnatte på Langøyene, tar fergen tilbake. 
 
Søndag 
Oppmøte på Langøyene kl. 10. Dagen starter med at vi går gjennom dagsplanen og informasjon om trygg padling. 
Kl. 10.30 bærer det ut i sjøen, hvor du først får tid til å varme opp og repetere gårsdagens padleteknikker. Øvelse gjør tross alt mester. Deretter kan vi endelig starte padleturen! 
Klar for et pust i bakken? Vi stopper på en øy for å ta pause mellom 13 og 13.30, slik at du kan spise og gå på toalettet. Vi fortsetter ferden på Oslofjorden etter pausen. 
Nå er det gruppes tur til å prøve å  lede turen, i tillegg til at vi skal øve på redningsteknikker hvis du ikke klarte det i gar. 
Mellom kl. 16 og 18 er vi ferdige. Vi rydder på plass kajakker og utstyr, går gjennom dagens lærdom og utfordringer. Da får du individuelle tips fra instruktøren om hva du bør gjøre videre for å styrke kajakkferdighetene dine. 
Til slutt får du utdelt våttkortet ditt – og vi takker for eventyret!

Se kalender og tilgjengelighet ved å trykke på «bestill nå» knappen under. Fungerer ikke bookingsystemet? Prøv en annan nettleser. Kontakt oss hvis det ikke fungerer: kontakt@madgoats.no.

Introkurs

Steg 1

Grunnkurs

Steg 1 & 2

Eskimorulle

Ekstra (anbefalt)

Tenikkurs

Steg 3

Utrolig gøy opplevelse å padle kajakk ned Akerselven. Proffe og flinke instruktører. Anbefales på det varmeste.

Katarina Rönning
Katarina Rönning
Facebook

Jeg fikk Padletur på Akerselva til bursdag av kjæresten min. Helt super opplevelse. Anbefales!

Geir Skaret
Geir Skaret
Facebook

Sønnen min på 13, hans onkel på besøk fra utlandet og jeg hadde en fantastisk tur ned Akerselva fra Grunerparken ved Mathallen og ut til Operaen. En god opplevelse og en annen måte å oppleve Akerselva og padling på. Anbefales varmt!! MadGoats er gode på det de gjør 🙂

Kåre Ivar Gauksrud
Kåre Ivar Gauksrud
Facebook