Lær å padle, Om oss, Våre kurs

Jeg vil lære å padle kajakk – Hvor begynner jeg?

Er du klar for å begynne å padle kajakk? Her finner du en guide til hvor du begynner.

Lære selv, eller gå på kurs?

Dersom du ikke har en venn som er en erfaren kajakkpadler, er det beste alternativet å gå på et kurs. Vi vil at alle skal være trygge på vannet, og nybegynner-kursene fokuserer på nettop dette.

Introkurs

Et introkurs varer i 3 timer. Du vil lære de mest grunnleggende padleteknikkene, hvordan redde deg selv dersom du skulle tippe, og få en forsmak på om kajakkpadling er noe for deg. Etter kurset vil du få et personlig våttkort som viser at du har tatt et introkurs. Nå vil du kunne leie kajakker og dra på dine egne padle-eventyr. Merk at dette kurset bare lærer deg det grunnleggende, og jeg anbefaler ikke å legge ut på en padletur alene – lær selvredning først. Du kan bestille introkurs her.


Grunnkurs

Et grunnkurs varer i to dager (lørdag og søndag). Du vil lære redningsmetoder og padleteknikker den første dagen. Dag to lærer du å padle som en gruppe ved å legge ut på en padletur i Oslofjorden. Jeg anbefaler dette kurset dersom du ønsker å padle alene; det gir deg nemlig tid og mulighet til å lære det du trenger for å holde deg trygg på vannet. Du vil også lære om reglene på vannet (andre båter), navigasjon, forberedelser til padleturen og om værforhold. På dette kurset har du mulighet til å overnatte ute på Langøyene med oss for å få den fulle kajakkopplevelsen. Ps. du trenger grunnkurs før du kan gå videre til neste steg i våttkortsystemet – teknikkurset. Du kan bestille et grunnkurs her.


Hva blir neste steg etter kurs?

Når du har gjenomført et av disse kursene, vet du mer om kajakkpadling er noe for deg. Neste steg er å møte andre som også padler kajakk. Du kan for eksempel bli medlem i en kajakklubb. De har ofte både utstyr å låne bort og andre å padle med. Du trenger nødvendigvis ikke å kjøpe alt kajakkutstyret når du akkurat har begynt å padle.


Alternative muligheter

Det å bli medlem i en kajakk-klubb er ikke eneste veien å gå etter et kurs. Hvis du har din egen bil og plass til en kajakk hjemme, kan du få tak i en brukt kajakk. Vær sikker på at du padler i forhold som passer med ditt nivå. Husk å pakke riktig utstyr, sjekk været først, fortsett å øve på det du har lært på kurs og utvikle deg selv ved å lese om padling eller se videoer. Det beste i begynnelsen er å padle med andre; vær sikker på at dere kan redde hverandre.  


Teknikkurs

Etter grunnkurset, kan du gå videre til teknikkurset. Jeg anbefaler at du padler litt på egenhånd før du melder deg på dette kurset. Dette kurset er for deg som vil få en enda bedre padletaknikk. Du vil bli mer sikker i forskjellige situasjoner som skulle dukke opp i kajakken. Dette er også det neste steget dersom du ønsker å bli en kajakk-instruktør, før aktivitetselderkurset. Les mer om teknikkurset her.    

  Send meg gjerne en e-post skulle det være noe du lurer på: tomas@madgoats.no – Tomas Hansson.