campingPadling

Hvordan pakke for en kajaktur over natten

By Juli 18, 2020 August 26th, 2020 Ingen kommentarer

Så du vil vite hvordan du skal pakke en kajaktur over natten? Vi vil vårt nyeste teammedlem, Tony Waters, er en veteran kajakkguide og instruktør. Vi ba ham om å dele noen av de beste tipsene om pakking for et flerdags eventyr.

Hvordan pakke for en kajaktur over natten

1. Pakk tingene dine i mange små poser

Kajakker har mye lagringsplass, du kan bære mye mer enn du ville gjort i en ryggsekk. Lukene er imidlertid ikke så brede, og mellomrommene blir veldig tynne foran og bak.

Lukene er ment å være vanntette, men noen ganger vil vann komme inn, så hold alt som ikke er vanntett i en tørr pose. 

Ta en titt på kajakken over, den er en av våre leiekajakker, og det er slik jeg pakker for en overnattingstur.

Fremre luke: campingovn, matpose, søppelsekk (når matposen blir mindre søppelposen blir større) klespose.

På dekk: Dette er for ting du vet du trenger mens du er på vannet, solkrem, vannflaske, telefon i en vanntett pose (kan også være i en PFD-lomme), kart eller sjøkart, kameraer.

Bak setet: Det er en liten plass bak setet, det er veldig vanskelig tilgjengelig mens du er på vannet. Når været er varmt og jeg ikke bruker våtdrakten min, liker jeg å brette den og lagre den her.

Dagsluk: Dette er den lille luken bak setet, du kan få en annen kajakkpadler til å åpne denne luken for deg mens du er på vannet. Jeg lagrer flere 1.5 liter vannflasker her fordi jeg vil ha de tunge gjenstandene nær midten av båten.

På toppen av vannet lagrer jeg ting jeg kan trenge om dagen: lunsj, førstehjelpsutstyr, kniv, lommelykt, hånddesinfiseringsmiddel og toalettpapir.

Bakluke: Sovepose, telt, sovematte (de oppblåsbare mattene pakker vanligvis ned mindre. Hvis du bærer en skumrull på kajakken, har den en tendens til å virke som et seil)

Tonys topptips: Del opp teltet ditt. Du kan dele teltet ditt i to deler og lage to mindre rullediameter, dette vil gli dypere inn i ryggen og skape mer brukbar plass nær luken. 

2. Vann

Jeg liker å bruke mange små flasker. Det er billig og gir deg mye fleksibilitet. Disse 1.5L-flaskene passer veldig bra i dagluken til leiebåtene våre, 0.5L-flaskene kan sitte fast i mellomrommene mellom andre gjenstander.

Rikelig med vann anbefales

Hvor mye?

3 liter per person per dag, dette er nok til å drikke, pusse tennene og rense oppvasken.

Huske Hvis du lager mat som ris, pasta, havre eller dehydrert mat, trenger du ekstra vann.

3. mat

Jeg hater dehydrert mat! Det er dyrt og ikke veldig velsmakende, den eneste fordelen er at det er lett ... men hvis du må ta med ekstra vann, har det ingen reell fordel. 

Bokser er kjempebra, de er tøffe, vanntette, smakfulle, billige og krever ikke ekstra vann.

Hvis du bare skal en eller to netter ute, kan du tenke på å hakke alle grønnsakene dine hjemme.

Tortillaer er kjempebra fordi de ikke tar mye plass, og de blir ikke knust som vanlig brød.

Tonys beste tips: Dessertpakninger. Spred en tortilla med nutella eller peanøttsmør, tilsett favoritt tørket frukt, nøtter, marshmallows, kokosnøtt eller sjokolade. De jobber varmt eller kaldt.

4. toalettartikler

For en tur på en eller to netter trenger du ikke mye, dette pakker jeg:

Viktige toalettsaker

Tonys beste tips: Stjel de små sjampoflasker på fancy hotell. De er ypperlige til oppvaskmiddel, vegetabilsk olje, etter solkrem og kroppsvask.

5 Camping Grunnleggende

Jeg liker enkelt utstyr som kan gjøre mange ting.

Tonys beste tips: Vask hendene. Camping og kajakkpadling er ikke morsomt når du har gastro.

6. På dekk

Ting på fordekket ditt blir ofte banket i vannet under en redning, så sørg for at de flyter eller at de er festet til strikkene. Jeg elsker rustfrie flasker fordi de kan brukes til å koke vann.

Hudkreft dreper langt flere padlere enn å drukne, så finn en god solkrembeholder å holde på dekk.

Tonys topptips: Ikke fyll det til toppen. La det være nok luft i drikkeflasken, slik at den vil flyte hvis den faller over bord.

7. Utstyr i / på min PFD

Det verste som kan skje når kajakkpadling er å skille seg fra båten din.

Hvis det noen gang skjer, vil du bare ha det du har på deg, så jeg har noen grunnleggende om å overleve i lommene på min personlige flotasjonsenhet (PFD).

Grunnleggende verktøy å pakke

konklusjonen

Nå har du lest hele denne bloggen, bør du ha en bedre forståelse av hvordan du pakker for en kajaktur over natten. Vi dekket beste tips og triks mens du også går gjennom områder som:

  • Pakke ting i små poser
  • Vannbehov
  • Mat
  • Toalett
  • Grunnleggende om camping
  • På dekk
  • Utstyr

Vi setter stor pris på at du tok deg tid til å lese denne bloggen, og håper du har lært en ting eller to om hvordan du pakker for en kajaktur over natten.

Vil du lære mer? Ta et kurs med Mad Goats eller følg oss her. og bli med i flokken.

Vår 3 timers introkurs løper de fleste dager og vil lære deg det grunnleggende om å kontrollere kajakken og hvordan du kan redde vennene dine hvis noen kantrer.

Ta en titt på vår 16 timers grunnkurs kjøres som en 2 dagers / 1 natt campingtur i Oslofjorden, den dekker mer avanserte ferdigheter, turplanlegging, vær og tidevann.

Bestill nå via denne lenken for et flerdagskurs

Om forfatteren

Tony turnerer den norske fjorden

Tony Waters er en australsk eventyrer og vannsportspesialist. Han vokste opp rundt båter og har tilbrakt de siste ti årene på å lete etter utfordrende miljøer for å finpusse ferdighetene sine. Tony utdannet redningsspesialist i Canada og som kajakk-, kano- og SUP-instruktør i Storbritannia.

I løpet av forrige vinter han tilbrakte den i polarsirkelen, og da Covid traff, forlot grenselukkingen ham strandet der i over tre måneder. Vi er begeistret over at Tony blir med i Mad Goats-flokken sommeren 2020.

Legg igjen en kommentar