Spørsmål?

Wetcard (Våttkort)

 

Trenger du et våttkort for å leie kajakk?

Ja. De fleste kajakkfirmaer i Norge krever at du har et våttkort for å leie kajakk og går ut uten guide.

Hva er et våttkort?

Et våttkort er NPFs kurs- og sertifiseringssystem for padling i Norge. NPF-sertifiserte instruktører kan utstede det aktuelle våttkortet etter gjennomføring av et våttkortkurs. (I praksis får du ett kort og et nytt klistremerke for hvert kurs.)

Hvordan får jeg et vått kort?

Du vil få utlevert et våttkort når du har fullført det NPF våtkortkurs. De fleste kajakkpadlere starter med 3-timers introduksjonskurs for sjøkajakk. Hvis du planlegger å leie en kajakk lenger nord som Lofoten, vil du sannsynligvis trenge minst en 16-timers grunnkurs for havkajakk.

Er det forskjellige typer våtkort?

Mye! Alle forskjellige typer padling er tildekket som elv, sjø og flatt vann, med unntak av stand up padling som teknisk sett faller under surfing på grunn av sine hawaiiske røtter.

Jeg har mistet våtkortet mitt!

NPF kan gi deg en erstatning. Send en e-post med navn og adresse til post@padleforbundet.no

Er kursene på engelsk?

Alle våre offentlige kurs blir undervist på engelsk. Hvis du ønsker å arrangere et privat kurs eller en tur som skal undervises på norsk, kan du ta kontakt via e-post kontakt@madgoats.no

Kit

 

Vil du gi våtdrakt?

For de fleste av våre kurs tilbyr vi våtdrakter om sommeren og tørrdrakter om vinteren. Den generelle regelen er at når vanntemperaturen kommer over 12 grader, bytter vi, vanligvis en gang i mai.

For vårt rullende kurs og River Kayaking Foundation Course tilbyr vi tørrdrakter hele året. For mer videregående kurs antar vi at du har ditt eget sett, men du kan leie for oss mot et lite gebyr.

For utleie og turer, se hver side for relevant informasjon om hva som er inkludert.

Kan jeg padle om vinteren?

Ja, vi elsker kajakkpadling hele året! Du må ha våttkort og bruke tørrdrakt (som vi inkluderer i vår vinterkajakkutleie).

Jeg har bestilt et kurs som innebærer camping. Må jeg ta med mitt eget telt?

Ja, du må ta med alt ditt eget campingutstyr. Alt settet ditt må passe i kajakk - se Hvordan pakke for en kajaktur over natten for nyttige tips!

fellesskapet

 

Jeg er ny i Oslo og vil gjerne at folk padler med ...

Vi føler deg. De fleste av oss er også fra andre land. Derfor har vi en Facebook-gruppen heter Mad Goats Tribe bare for dette. Bli medlem, presentere deg selv og arrangere turer med andre padlere.